اداره کردن جامعه به شیوه دموکراتیک نیاز به ابزار رسانه دارد
به گزارش عطنا، دکتر محمد مهدی فرقانی شامگاه پنج شنبه در نشستی با عنوان چهار دهه تجربه رسانه انقلاب اسلامی اظهار داشت: با گذشت چهار دهه از انقلاب اما هنوز فاقد ساختار حرفهای روزنامه نگاری هستیم و هنوز قوانین حمایت کننده از آزادی مطبوعات و حقوق روزنامه نگاران نداریم و در این حوزه دچار محدودیتهایی هستیم.
وی با اشاره به اینکه دارای یک چرخه معیوب در روزنامه نگاری هستیم، افزود: امروز بیشتر شاهد تکنسینهای خبری هستیم، افرادی که به خوبی میتوانند تیتر و لید بزنند و بدنه خبر را بچینند اما یک روزنامه نگار باید به تمامی حوزههای جامعه واقف باشد و آنها را اولویت بندی کند، باید دارای اخلاق حرفهای، امانت دار ، دارای استقلال حرفهای، دارای دانش و بینش و نماینده افکار جامعه بشریت باشد.
دکتر مهدی فرقانی تصریح کرد: اهالی رسانه نباید از قدرت پول سازی که رسانه دارد استفاده کند و مراوده مالی بامنابع خبری پیدا کند به این صورت که اگر در گذشته خبرنگاران ارتباط مالی با منابع خبری داشتند امروز مدیران رسانه ای نیز وارد این حوزه شده اند که یک آفت بزرگ است. وی با اشاره به اینکه روزنامه نگاری آزاد برای هر قدرت سیاسی و حاکمیتی فرصت است، اضافه کرد: جامعه منفعل نمی تواند کمکی به پیشبرد توسعه کشور داشته باشد. فرقانی با اشاره در حوزه اخلاق حرفهای وضعیت خوبی نداریم، ادامه داد: اگر روزنامه نگاری اخلاق حرفهای را رعایت نکند جامعهای را با مشکل مواجه می کند.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب شاهد پیشرفت روزنامه نگاری بودیم، بیان داشت: شاخص پیشرفت روزنامه نگاری در چند حوزه از جمله حقوق و آزادی خواهی به رغم مشکلات کنونی نسبت به گذشته وضعیت بهتری دارد، تکنیکها و اصول روزنامه نگاری پیشرفت کرده است و پیوند نزدیکی بین مردم و رسانه ها به ویژه مطبوعات برقرار شده است.
دکتر فرقانی با اظهار اینکه برای داشتن روزنامه نگاری حرفهای نیازمند آموزش تخصصی روزنامه نگاری هستیم، گفت: بیسوادی به مفهوم عام در مطبوعات به چشم می خورد. وی با اشاره به پسرفت در برخی حوزه های روزنامه نگاری اظهارداشت: تاریخ روزنامه نگاری در کشور به ۱۸۰ سال قبل بازمیگردد اما در ارزیابی کلی دوره های کوتاهی را به لحاظ آزادی مطبوعات تجربه کردیم.
نظر شما :