گزارش تصویری
نشست نقد و بررسی کتاب «گاه و بیگاهی دانشگاه در ایران»
کتاب «گاه و بیگاهی دانشگاه در ایران» اثر دکتر مقصود فراستخواه، دانشیار مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی به همت پژوهشکده ارتباطات و انجمن علمی-دانشجویی مطالعات ارتباطی دانشگاه علامه طباطبائی با حضور دکتر هادی خانیکی، مدیرگروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر محمدامین قانعیراد، استاد جامعهشناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، علی خورسندیطاسکوه، استادیار مدیریت و برنامهریزی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی سهشنبه، ۱۱ اردیبهشت در دانشکده علوم ارتباطات نقد و بررسی شد.
دکتر زرین زردار، استادیار علوم ارتباطات دانشکده در جایگاه دبیر این نشست ابتدا کتاب را معرفی کرد و سپس به اهمیت و چرایی خواندن کتاب توسط دانشجویان پرداخت و همچنین در قالب نقد کتاب علاوه بر محتوا به روان بودن نثر کتاب اشاره کرد.
سپس محمدامین قانعیراد که برای دومین بار در نشست نقد این کتاب حضور پیدا میکرد به تمجید از این کتاب پرداخت و آن را غنی و شایسته معرفی کرد و همچنین دو سوال را که خواندن کتاب برایش ایجاد کرده بود مطرح کرد. همچنین کتاب را مناسب تمامی کسانی که در دانشگاه در جایگاه دانشجو و استاد فعالیت میکنند دانست و خواندن آن را توصیه کرد.
علی خورسندیطاسکوه، سخنران بعدی نشست بود که به نقد شیوههای رایج نقد کتاب پرداخت، سه مورد نقد محتوایی و ظاهری کتاب «گاه و بیگاهی دانشگاه در ایران» را بیان کرد و این کتاب را نوعی دایرهالمعارف دانست که نتوانسته بهخوبی جنبه علمی و تخصصی خود را حفظ کند.
هادی خانیکی، سخنران سوم نشست، بیشتر صحبتهای خود را معطوف فصل هفتم و نتیجهگیری فصل چهاردهم کتاب کرد که به تحت تاثیر قرار گرفتن دانشگاهها از جانب رسانهها میپردازد و همچنین برخلاف خورسندی معتقد بود که در این کتاب به درستی به جنبههای مختلف پرداخته شده و در جای مناسبی «از هر دری سخنی» گفته شده است.
در آخر نشست مقصود فراستخواه، مولف کتاب «گاه و بیگاهی دانشگاه در ایران» ضمن تقدیر از منتقدان کتاب به برخی نقدها پاسخ داد و گفت که حتما از نقدهای سازنده در اصلاحیه کتاب استفاده خواهد کرد.
منبع خبر: عطنا
نظر شما :