قانون مطبوعات کشور مثل اتوبوس‌های دهه ۴۰ است/ روزنامه‌نگاران بیش از هر صنفی نیاز به آزادی دارند

۲۱ آذر ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۴۹۴۰
تعداد بازدید:۱۲۴۷
اصحاب رسانه باید بتوانند در برابر حاکمیت از حقوق خود دفاع کرده و در برابر آن پاسخگو باشند، قانون مطبوعات کشور، مانند اتوبوس‌های دهه ۴۰ است و کارآیی لازم را ندارد. اصحاب رسانه نیازی به دولت ندارند، روزنامه‌نگاران بیش از هر صنف دیگری نیاز به آزادی دارند.
قانون مطبوعات کشور مثل اتوبوس‌های دهه ۴۰ است/ روزنامه‌نگاران بیش از هر صنفی نیاز به آزادی دارند

نشست «نسبت لایحه نظام رسانه‌ای با حقوق شهروندی» شنبه، ۱۱ آذرماه در راستای سلسله نشست‌های کمک به حل مشکلات کشور با حضور وحید آگاه، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی ، گیتا علی‌آبادی، رئیس دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد نوروزی، رئیس شورای سیاست‌گذاری دبیرخانه دائمی کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی، محمد ناصر حقیقت‌طلب، معاون رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

وحید آگاه، استاد حقوق دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست گفت: همیشه روزنامه‌نگاری در گسترش دموکراسی اثرگذار بوده است، در دوران مشروطه چند قانون در حمایت از روزنامه‌نگاران در مجلس تصویب شد، در دولت‌های اخیر نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش رسانه‌ها در جامعه پرداخته‌‌ است و لایحه‌ای را با عنوان لایحه نظام رسانه‌ای تدوین کرده اما اینکه آیا این تلاش‌ها به حل مشکلات خبرنگاران می‌انجامد یا اینکه فقط یک سازمان عریض و طویل به دولت اضافه می‌کند، هنوز مشخص نیست.

گیتا علی‌‌آبادی، رئیس دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها با اشاره به اهمیت مفهوم آزادی بیان و نشر گفت: مطبوعات از ابتدا به دنبال دستیابی به آزادی‌های مدنی بوده‌اند و به عنوان اهرمی نظارتی بر رفتار مسئولان و دولتمردان آزادی‌های مردم را پیگیری می‌کرده‌اند. مسئولان دولتی همواره درصدد مشخص کردن چارچوبی برای فعالیت رسانه‌ها هستند، در قانون اساسی کشورهای مختلف به آزادی بیان در مطبوعات اشاره شده است. لایحه نظام رسانه‌‌ای هنوز به صورت کامل تصویب نشده است. حق آزادی اندیشه، حق آزادی بیان، حق دسترسی آزاد به اطلاعات، ‌ارتقای سطح سواد رسانه‌ای،‌ حمایت از تشکلات صنفی از جمله بخش‌های لایحه نظام رسانه‌ای است.

جواد نوروزی اظهار کرد: عده‌ای حقوق شهروندی را تخریب می‌کنند یا در قالب فرم‌های اداری مدعی می‌شوند این قوانین تنها ظاهری هستند. تلاش ما این است که حقوق شهروندی را در کشورمان اجرا کنیم، رئیس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی توانستند منشور حقوق شهروندی را اجرایی کنند اما  نقاط ضعفی در حقوق شهروندی داریم که باید در مجامع علمی و دانشگاهی بررسی و اصلاح شود. اکنون حدود ۸۰ حکم دادگاهی قضات به حقوق شهروندی استناد می‌کنند که به بحث مطبوعات مربوط می‌شود.

محمدناصر حقیقت‌طلب، معاون رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش‌هایی از لایحه نظام رسانه‌‌ای را مربوط به حمایت از آزادی بیان،‌ حمایت از اطلاعات روزنامه‌نگاران، ‌فراهم کردن ارتباط روزنامه‌نگاران با مجامع ملی، ‌منطقه‌ای و بین‌المللی با رعایت مصالح ملی عنوان کرد و گفت: در منشور حقوق شهروندی، به حق دسترسی آزاد به اطلاعات و حق آموزش و پژوهش تاکید شده و به همین منظور لایحه نظام رسانه‌ای در راستای قانون حقوق شهروندی طراحی شده است.

بهروز رضوی‌فر، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در انتهای مراسم با اشاره به اینکه در ماده ۲۳ لایحه نظام رسانه‌ای گذشته، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها می‌توانست در جلسات شورا شرکت کند گفت: در لایحه‌ای که اخیرا دولت ارائه کرده است، باید جلسات شورای نظام رسانه‌ای با اجازه وزیر برگزار شود. همه دولت‌ها سعی دارند حاکمیت خود را با قدرت اعمال کنند. دولت یازدهم و دوازدهم نیز اعمال قدرت خود را با تبلیغ حقوق شهروندی انجام داد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.


نظر شما :