شهیندخت خوارزمی، استاد برجسته مدیریت و ارتباطات؛
خوارزمی، استاد رشته مدیریت و ارتباطات بیان کرد: توسعه ملی بدون توسعه روستایی، اصلاً امکانپذیر نیست و توسعه روستایی نیز بدون استفاده از تکنولوژی پیشرفته، محال است.
به گزارش عطنا، دکتر شهیندخت خوارزمی، امروز در مراسم سومین سالگرد درگذشت استاد معتمدنژاد، پدر علوم ارتباطات ایران در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، گفت: شانس بزرگی است که در این جمع حضور داشته باشم.
خوارزمی ادامه داد: آقای قانعیراد در سخنان خود یک توصیف خوبی از دکتر معتمدنژاد ارائه دادند که برای من بسیار جالب بود و اجازه دهید فهم و شناخت خودم را از پدر علوم ارتباطات ایران بر اساس تجربه همکاری نزدیک بیان کنم.
او با اشاره به تحلیل قانعیراد، تصریح کرد: البته من آزردگی پساکودتا را در معتمدنژاد ندیدم و چیزی که در او دیدم، دغدغه وجودی برای توسعه ایران بود. جالب اینجا است که متاسفأنه با کمتر کسی آشنا شدم که مانند دکتر معتمدنژاد تمام وجود و دغدغهاش پیشرفت ایران باشد. هر کاری که میکرد در پی یافتن یک راهکار عملی بود و اینجا است که من می خواهم بگویم که او تبدیل به یک روشنفکر کنشگر توسعه شد.
وی با اشاره به فضیلتهای اخلاقی دکتر معتمدنژاد، بیان کرد: وقتی شما تمام وجودتان عشق به ایران باشد و بخواهید تمام زندگی خود را وقف کارهای بکنید که هر کدام به نوعی در چارچوب ذهنی خودتان به توسعه ایران ختم میشود، دیگر دنبال مقام و دغدغه ارتقا و ترفیع درجه نیستید.
این استاد مدیریت ارتباطات گفت: من زمانی با دکتر معتمدنژاد توانستم همکاری نزدیک داشته باشم که انجمن مطالعات ایرانی جامعه اطلاعاتی را تأسیس کردند.
خوارزمی خاطرنشان کرد: استادان ارتباطات یک نوع تفکر جزیرهای داشته و یک مرزهای را برای خود تعریف کردهاند. در درون آن مرزها یک جزیرههایی درست کردهاند و حاضر هم نیستند با جزیرههای دیگر ارتباط برقرار کنند. ولی معتمدنژاد از آنها برای ایجاد انجمن مطالعات ایرانی جامعه اطلاعاتی دعوت کرد.
خوارزمی در همین رابطه ادامه داد: استادان برجسته ارتباطات و استادان برجسته اطلاعات در ۱۲ سال قبل که هنوز ICT به عنوان یک پدیده بنیانافکن در جامعه ایران به شدت تجربه نشده بود و کامپیوتر ارتباطات در دو بخش علمی جدا از هم بودند؛ کنار هم قرار گرفته و این انجمن را راهاندازی کردند.
وی تصریح کرد: علاوه بر تفکر جزیرهای مسئله دیگر دغدغه تکنولوژیک است. به نظر من ارتباطاتیها، هنوز هم دغدغه تکنولوژی ندارند ولی دکتر معتمدنژاد داشت. او با دغدغه تکنولوژی، نشانههایی در این پدیده میدید که در آن راهکارهایی برای توسعه ایران وجود دارد، لذا به سراغ انجمن مطالعات ایرانی جامعه اطلاعاتی رفت.
این استاد ارتباطات با اشاره به مشکلاتی که انجمن مطالعات ایرانی جامعه اطلاعاتی با آنها مواجه بود، گفت: متأسفانه در دوران هشت ساله گذشته تمام فشارها باعث شد که این انجمن آن طور که باید پا نگیرد ولی همچنان پابرجا مانده است.
وی یادآور شد: امروز از یاران دکتر معتمدنژاد میپرسم که اگر او را به عنوان انسانی که دغدغه توسعه ایران را داشت میپذیریم، پس چرا این انجمن هماکنون غیرفعال است؛ در حالی که امروز بیشترین احتاج را به آن داریم.
شهیندخت خوارزمی با طرح این پرسش که آیا دانشکده علوم ارتباطات دغدغه ملی توسعه دارد؟ گفت: به تازگی با همسرم متوجه پدیده عقبماندگی روستاهای ایران شدهایم و جالب است بدانید که در حال حاضر ۲۲ میلیون روستایی در شرایط بسیار بدی زندگی میکنند. این در حالی است که توسعه ملی بدون توسعه روستایی اصلا امکانپذیر نیست و توسعه روستایی بدون استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته غیرممکن است.
وی اظهار کرد: در این زمینه وزارت ارتباطات تصمیم دارد، ۲۵ هزار روستا را به اینترنت پرسرعت مجهز کند؛ اما در این بستر اینترنت پرسرعت چه خدماتی باید ارائه شود و اصلا چه کسانی دغدغه این خدمات را دارند؟
خوارزمی تأکید کرد: بر اساس مفاد جامعه اطلاعاتی و اصول چند اجلاس اول، ۱۱ برنامه عملی تدوین شد که در حال حاضر تمام آنها میتواند در این بستر ایجاد شده مشکلات عقبماندگی روستاها را حل کند. ما این تلاش را آغاز کردهایم و به شدت جای خالی دکتر معتمدنژاد را احساس میکنم که بتواند این ایده را در دانشکده علوم ارتباطات علامه طباطبائی به یک دغدغه تبدیل کند.
این استاد ارتباطات افزود: این در حالی است که وزارت ارتباطات که خود متولی این طرح بوده است اصلا نگاه توسعهای ندارد. ضمنآنکه با وجود میلیاردها تومان هزینه برای اجرای این پروژه هیچ نهاد و سازمانی وجود ندارد که سیاست مناسبی را برای اجرای این طرح ارائه دهد.
خوارزمی در پایان گفت: امروز بسیاری از دغدغههای زندهیاد معتمدنژاد کنار گذاشته شده و امیدوارم که یاران ایشان بتوانند این موضوع را جبران کنند.
نظر شما :