خانیکی: دستاوردهای این همایش به صورت توصیههای سیاستی ارائه خواهد شد
هادی خانیکی، دبیر علمی این همایش در سخنانی گفت: در دوران ورود به جامعه اطلاعاتی، ارتباطی و شبکه ای قرار داریم اما استفاده از اطلاعات به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری نیازمند شناخت مولفه هایی است که بیشتر جنبه اجتماعی، فرهنگی و حقوقی دارد.
رئیس کرسی ارتباطات علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: تسهیل دسترسی به اطلاعات کافی نیست بلکه فراهم آوردن زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی ضرورت دارد.
وی درباره همایش ملی زیست بوم دسترسی همگانی به اطلاعات اظهار داشت: این همایش از سوی کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو در دانشگاه علامه طباطبائی با مشارکت دفتر منطقهای یونسکو در تهران شکل گرفت و علاوه بر آن، ۱۴ نهاد علمی، پژوهشی و اجرایی در برپایی همایش همکاری داشتند.
خانیکی ادامه داد: شورای سیاستگذاری همایش مرکب از ۹ نفر از صاحب نظران جریان و دسترسی آزاد اطلاعات تشکیل شد که از مجموع مقالات دریافت شده، چکیده ۳۶ مقاله پذیرفته شد.
دبیر علمی همایش اضافه کرد: پس از بررسی ها ۳۰ مقاله انتخاب شد که امروز در ۶ پنل تخصصی به آنها پرداخته می شود و در همه پنل ها بناست تا به اعتبار حضور این صاحب نظران از تجربه و دانش آنها بهره مند شویم.
خانیکی گفت: شهروند الکترونیک؛ دولت الکترونیک، زمینه های حقوقی و سیاستگذاری دسترسی همگانی به اطلاعات، دسترسی همگانی به اطلاعات در حوزه سلامت و سلامت اجتماعی، زمینه های اجتماعی و فرهنگی دسترسی همگانی به اطلاعات، بلاک چین و داده باز و گزارش فعالیت چهار نهاد مدنی فعال در زمینه دسترسی همگانی به اطلاعات محورهای پنل های تخصصی این همایش هستند.
مدیر گروه ارتباطات دانشکده علوم ارتباطات افزود: در پایان این همایش بیانیه به صورت توصیه های سیاستی و گزارش شبکه علمی کشور ارائه خواهد شد.
منبع خبر: عطنا
نظر شما :